drukken boeken drukken catalogus

De beste tips voor het drukken van brochures

 

Verbetering van kwaliteit en uitstraling en besparing
van tijd en geld bij te drukken brochures

 

drukken brochuresSinds ik in 1979 in de grafische industrie ben gaan werken heb ik het genoegen gehad om met enkele gerenommeerde ontwerpers te mogen werken. Voor de te drukken brochures is de taakverdeling helder. De ontwerpers nemen het creatieve deel van de brochures voor hun rekening en wij het technische. Zo weten we dat het wel snor zit bij de te drukken brochures met betrekking tot: planning, budget en kwaliteit.   

Zo werd het door mij begeleide jaarverslag van KNP uitgeroepen tot het best verzorgde jaarverslag.  

   

"Wij hadden een lastige productie met handwerk en daarbij was Oost Europa een uitkomst."  

Harry de Bruin, Brand Manager, Eden Hotel Group  

  

"Wij hebben het inkoopvoordeel van drukken in China en Oost Europa en het gemak van inkopen in Nederland."  

Jack van Bragt, Manager Inkoop, Uitgeverij Malmberg  

  

Ontwerp brochures

Bij veel bedenkers van brochures en campagnes is echter niet bekend hoe er vaak op eenvoudige wijze bespaard kan worden bij drukken. Dat zit hem bijvoorbeeld in het formaat of de toepassing van kleur. Hoe vaak denkt u dat er vooraf gecontroleerd wordt of de te drukken brochures wel door de brievenbus kunnen?  

   

Wij maken graag mooie dingen en bedenken die niet zelf, maar wij kunnen marketeers en vormgevers wel uitstekend helpen bij het omzetten van een goed idee naar het op juiste wijze drukken. Dat bewijzen we elke dag weer. Het is dan wel belangrijk dat we tijdig ingeschakeld worden. Hoe eerder in het proces des te hoger onze toegevoerde waarde voor onze klanten en die is meestal rechtevenredig gekoppeld aan de besparing op kosten bij het drukken van de brochures.

Bovendien zijn wij goed op de hoogte van de mogelijkheden van drukkers in binnen en buitenland. Naast Nederland, zetten wij jaarlijkse ook enkele honderden producties uit in Slowakije, Polen en China.  

 

Drukken brochures

Afhankelijk van de specificaties van uw uitgave en de planning helpen wij u in vier stappen onmiddellijk aan een besparing bij de te drukken brochures:

   inventariseren van de brochure/uitgave; 

   het bepalen van de planning; 

   selecteren van de drukker; 

   calculeren van de kosten. 

  

U weet dus van tevoren waar u aan toe bent en Publishers Services houdt verder het oog op de planning, het budget en de kwaliteit.  

Rudo Romijnders  werkte achttien jaar in verschillende drukkerijen en bijna twaalf jaar bij twee uitgeverijen. Als projectleider van een internationale uitgeeforganisatie onderzocht hij de mogelijkheid van drukken in Oost-Europa en China. Dit heeft geleid tot de selectie van een aantal uitstekende drukkerijen waarbij kwaliteit en betrouwbaarheid voorop staat. Voor de klanten leidt dit direct naar zorgeloze producties met als voordeel een flinke besparing. 

Ria van Dinther werkte vele jaren bij overheidsinstellingen, waar zij de afhandeling van aanvragen, verzoeken en klachten registreerde en bewaakte. Bij Publishers Services is zij het hart van de planning. Nauwgezet doorlopen de producties de benodigde stappen zodat deze vlekkeloos verlopen.

Robbin Romijnders  kijkt indien gewenst inhoudelijk naar de uitgaven. Zijn talenknobbel zorgt voor een kwaliteitsverbetering van de uitgaven. Niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Engels staat deze gediplomeerde “near native speaker” zijn mannetje. 

Dit team  wordt verder ondersteund door vormgevers, traffic managers en grafisch specialisten die de producties ontleden en indien relevant voorstellen kunnen doen voor productverbetering.