drukken boeken drukken catalogus

Zie hier hoe u 20% tot 50% bespaart bij het
drukken van boeken

drukken boeken boek drukken grafisch drukwerk full colour drukken offset drukken

In vier stappen behaalt u gegarandeerd resultaat
bij het drukken van boeken en u krijgt een gratis calculatietool

 

drukken boeken procesDrukken boeken

Nederland kent een gedegen grafische industrie. Toch is er voor het drukken van boeken al meer dan dertig jaar grote concurrentie uit het buitenland. In 1980 kreeg ik nog een mooi project van de heer Jochems van Uitgeverij Oosthoek. De verkoop van encyclopedieën stond onder druk en men wilde daar een tweedelig woordenboek aan toevoegen. Nu was ik al projectleider van de Van Dale woordenboeken dus ook dit project viel in mijn mandje. De opmaak verliep voorspoedig, maar drukken mocht ik de boeken niet, dat gebeurde in Italië. Dit is iets van zeker de laatste dertig jaar. Grotere of planbare volumes aan boeken worden vaak in het buitenland gedrukt.

drukken boeken planning"Ik heb het al druk genoeg met al die redacteuren en vormgevers. Voor het drukken wil ik goede kwaliteit tegen reële kosten."

Willem Deenen, traffic manager, Beta cluster  

 

 

Inkoop drukwerk

In 1998 begon ik bij Uitgeverij Malmberg als hoofd Productie & Logistiek. De herdruk van vierkleuren boeken zat in Singapore en de rest werd in Nederland gedrukt. Samen met mijn afdeling heb ik het proces voor het drukken van boeken in een paar jaar drastisch
veranderd en zo ruim 30% op de technische kosten bespaard. 
 

drukken boeken productieNadat Uitgeverij Malmberg werd overgenomen door SanomaWSOY, werd ik gevraagd als projectleider voor de gezamenlijke drukwerkinkoop van de vier educatieve uitgeverijen in Nederland, België, Finland en Hongarije.  

Als eerste gingen we voor de “quick win”, door het drukken van boeken bij (Oost-) Europese drukkers te bundelen. Daarna kwam China aan de beurt en daar ben ik dan ook al een paar keer geweest. Mooie drukkerijen, goed georganiseerd, gespecialiseerd in boeken drukken en op export gericht.  

  

Goedkoper drukken

De mogelijkheid van het drukken in het buitenland is natuurlijk niet
drukken boeken distributiealleen voorbehouden aan de grotere organisaties en daarom ben ik
een paar jaar geleden met een klein team een eigen bedrijf begonnen. Wij helpen (niet) professionele uitgevers bij de productie en het drukken van hun boeken. Al onze klanten samen brengen een behoorlijk volume in en zo zijn wij ook voor de drukkers weer een belangrijke klant.  
 

  

Van een eenvoudige productie met nietjes tot een genaaid gebonden uitgave, van exotische boeken met transparant papier of met katernen met luikvouw, al deze verschillende soorten boeken zijn bij ons in goede handen. 

Onmiddellijke besparing bij de verzorging van uw boeken: 

1           het inventariseren van de producties
  kan het efficiënter?;

2          het bepalen van de planning
  in welk land kan ik drukken?;

3          selecteren van de drukker in het binnen- of buitenland
  welke drukker past bij het drukwerk?;

4          calculeren van de kosten
  duidelijke aanbieding met inzichtelijke besparing

 

Gratis calculatietool

Als u wilt zien hoe wij de kosten voor het drukken van een boek berekenen, download dan ons gratis Excel calculatiesysteem. U kunt daar uw eigen tarieven invullen en het laat zien hoe wij te werk gaan. 

 

Besparing bij drukken

Heeft u een uitgave waarbij u hulp kunt gebruiken? Aarzel dan niet en vul het onderstaande contactformulier in. Wij nemen dan graag contact met u op en dan zal al snel blijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen. 
 

  

boek drukken contact

Rudo Romijnders  werkte achttien jaar in verschillende drukkerijen en bijna twaalf jaar bij twee uitgeverijen. Als projectleider van een internationale uitgeeforganisatie onderzocht hij de mogelijkheid van drukken in Oost-Europa en China. Dit heeft geleid tot de selectie van een aantal uitstekende drukkerijen waarbij kwaliteit en betrouwbaarheid voorop staat. Voor de klanten leidt dit direct naar zorgeloze producties met als voordeel een flinke besparing. 

Ria van Dinther werkte vele jaren bij overheidsinstellingen, waar zij de afhandeling van aanvragen, verzoeken en klachten registreerde en bewaakte. Bij Publishers Services is zij het hart van de planning. Nauwgezet doorlopen de producties de benodigde stappen zodat deze vlekkeloos verlopen.

Robbin Romijnders  kijkt indien gewenst inhoudelijk naar de uitgaven. Zijn talenknobbel zorgt voor een kwaliteitsverbetering van de uitgaven. Niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Engels staat deze gediplomeerde “near native speaker” zijn mannetje. 

Dit team  wordt verder ondersteund door vormgevers, traffic managers en grafisch specialisten die de producties ontleden en indien relevant voorstellen kunnen doen voor productverbetering.